Aarhus Universitets logo
Sammenlignet med andre lande har danske 8.-klasseelever en høj grad af teknologiforståelse, og deres lærere er dem, der anvender it allermest i undervisningen. Det viser resultaterne af en ny,…
Børn i udsatte positioner klarer sig bedre i skolen og senere i tilværelsen, hvis de kommer i dagtilbud af høj pædagogisk kvalitet. Det er en del af pædagogers faglighed at skabe social forandring,…
5 mio. kr. til ny forskning om fagligt samarbejde i folkeskolen: Med skolereformen i 2013 blev der sat skub i samarbejdet mellem lærere, pædagoger og ledere, og nye former for samarbejde og nye måder…
Quick fixes, enkle opskrifter og overfladiske koncepter er ikke vejen frem, hvis vi vil udvikle pædagogisk praksis. Det er et dynamisk samspil mellem praksis og forskningsviden til gengæld. Med…
De forskelle i skolen, der faktisk gør en forskel for eleverne, bliver sat på dagordenen, når den internationale forskningsorganisation IEA samler nogle af verdens dygtigste uddannelsesforskere på…
Den 1. juni 2019 sker der udskiftning på lederposten i NCS
Folkeskolen efter reformen. Hvad siger følgeforskningen? Forfattere: Mathias Merrild Roerup Thorborg, Lars Qvortrup og Jens Rasmussen. Empirisk skole- og dagtilbudsforskning NCS #4
Styrk kvaliteten af dagtilbud i Danmark - Data, forskningsviden og kompetenceudvikling. Forfatter: Professor Lars Qvortrup. Empirisk skole- og dagtilbudsforskning NCS #3.
Artikel på skoleliv.dk af Professor Lars Qvortrup, Nationalt Center for Skoleforskning
Debatindlæg på skoleliv.dk af Lars Qvortrup, Nationalt Center for Skoleforskning
Side 4 af 6