Hvad siger ECERS-3 om kvaliteten af danske daginstitutioner?
UDSKUDT - NY DATO OPLYSES SENERE - NCS/DPU og Akademi for pædagogiske test og evaluering inviterer til seminar tirsdag den 14. april kl. 16-18, Campus Emdrup

Oplysninger om arrangementet
Tidspunkt
Sted
DPU, Tuborgvej 164, 2400 København NV, Bygning A, Lokale 220 Festsalen
Arrangør
Det er på ingen måde nyt, at der på daginstitutionsområdet diskuteres kvalitetsforståelser og kvalitetsmålinger.
I halen på Kvalitetsreformen fra 2007 er disse diskussioner med årene blevet stadig mere intensiveret. Seneste bud er EVA rapporten ’Læringsmiljø i kommunale børnehaver’ som ønsker at sætte fokus på kvaliteten af det pædagogiske læringsmiljø i 88 danske daginstitutioner ved hjælp af observationsredskabet Early Childhood Environment Rating Scale, Third Edition (ECERS-3).
Undersøgelsen har fået debatten til at blusse op, fordi kritikere bl.a. finder, at ECERS-3 som måleinstrument er behæftet med de samme udfordringer som alle andre måleinstrumenter og styringsredskaber, der forsøger at få et objektiverende greb om menneskelig social praksis.
Program
16.00-16.10
Velkomst
v/Lone Svinth, Lektor, PhD. og Vicecenterleder for NCS/dagtilbud
16.10-16.50
I maskinrummet på ECERS-3
v/Torben Næsby, Lektor, PhD, UCN
- Torben har stået for indsamling af data i ECERS-3 undersøgelsen og indleder med at fortælle om undersøgelsens design, metodevalg og resultater. Dernæst vil han åbne for en diskussion af, hvordan ECERS-3 og ITERS-3 kan danne grundlag for dialog om kvalitet i en dansk kontekst – herunder værktøjernes muligheder og begrænsninger.
16.50-17.00
Pause
17.00-17.40
Problemer med ECERS-3 – kontrolformer og quick-fixes
v/ Jan Thorhauge Frederiksen, Lektor og ph.d., KU
- I sit oplæg sætter Jan bl.a. spørgsmål ved, om ECERS-3 som måleinstrument fortæller os noget præcist om praksis og om disse målinger kan tænkes at påvirke praksis på en uhensigtsmæssig eller uforudsigelig måde? Jan vil med afsæt i forskning om praksismodeller og performance management vise, hvordan ECERS-3 allerede i den måde, det bruges på nu (af både kommuner, konsulenter og Evalueringsinstituttet), har vist sig problematisk.
17.40-18.00
Diskussion og afrunding
v/Christian Christrup Kjeldsen, Lektor, dr.phil. Centerleder NCS
Målgruppe: Forskere, undervisere, studerende, kommuner, konsulenter, politikere, pædagoger, organisationer
Dato: 14. april 2020, 16.00-18.00
Sted: DPU, Tuborgvej 164, 2400 København NV, Bygning A, Lokale 220 Festsalen
Pris: Seminaret er gratis, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejningen
Deadline for tilmelding: 10. april 2020