Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

21.02.2020 |

Ekspert: Nu skal 10 års testresultater genberegnes

Viceinstitutleder på DPU Christian Christrup Kjeldsen ser muligheder i fredagens politiske forlig for at få rettet de nationale test op til brugbar stand. Der er sket grundlæggende fejl i beregningen af sværhedsgraderne, men fordi man nu har ti års elevbesvarelser, kan man genberegne dem alle sammen inden næste år.

14.02.2020 |

Forsker: Udvikl en ny test, eller gå over til stikprøver

De nationale test så ud til at være testenes Rolls-Royce, men det forspring har vi sat over styr, siger dr.phil. Christian Christrup Kjeldsen. Han mener, vi skal droppe skyttegravskrigen og lære af egne og internationale erfaringer.

05.02.2020 |

Styrelse nægtede forsker adgang til nationale test-data, men vender nu på en tallerken

Siden efteråret har dr.phil. Christian Christrup Kjeldsen bedt om tilgang til data fra de nationale test for at forske i testenes virkning, men blev afvist. I januar kontaktede han folkeskolen.dk, og nu lægger Styrelsen for It og Læring sig fladt ned.

30.01.2020 |

Norske nationale test lykkedes først efter en to-årig time-out

De første nationale test i Norge blev i 2004 modtaget med elev-boykot, forskerkritik og lærer-raseri. Men politikerne lyttede, gav to års pause og udviklede helt nye test, som i dag er så populære, at de fleste lærere også bruger de frivillige.

14.01.2020 |

NCS oversætter udvalgte IEA Policy Briefs til dansk

Den første danske oversættelse er tilgængelig nu!

Viser resultater 11 til 15 ud af 49

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Ingen nyheder i denne liste