12.03.2020 |

Udsættelse af arrangementer

NCS har udsat 3 arrangementer, som skulle have være afholdt i marts og april 2020

21.02.2020 |

Ekspert: Nu skal 10 års testresultater genberegnes

Viceinstitutleder på DPU Christian Christrup Kjeldsen ser muligheder i fredagens politiske forlig for at få rettet de nationale test op til brugbar stand. Der er sket grundlæggende fejl i beregningen af sværhedsgraderne, men fordi man nu har ti års elevbesvarelser, kan man genberegne dem alle sammen inden næste år.

14.02.2020 |

Forsker: Udvikl en ny test, eller gå over til stikprøver

De nationale test så ud til at være testenes Rolls-Royce, men det forspring har vi sat over styr, siger dr.phil. Christian Christrup Kjeldsen. Han mener, vi skal droppe skyttegravskrigen og lære af egne og internationale erfaringer.

05.02.2020 |

Styrelse nægtede forsker adgang til nationale test-data, men vender nu på en tallerken

Siden efteråret har dr.phil. Christian Christrup Kjeldsen bedt om tilgang til data fra de nationale test for at forske i testenes virkning, men blev afvist. I januar kontaktede han folkeskolen.dk, og nu lægger Styrelsen for It og Læring sig fladt ned.

30.01.2020 |

Norske nationale test lykkedes først efter en to-årig time-out

De første nationale test i Norge blev i 2004 modtaget med elev-boykot, forskerkritik og lærer-raseri. Men politikerne lyttede, gav to års pause og udviklede helt nye test, som i dag er så populære, at de fleste lærere også bruger de frivillige.

Viser resultater 1 til 5 ud af 40

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste

tir 14 apr
16:00-18:00 | DPU, Tuborgvej 164, 2400 København NV, Bygning A, Lokale 220 Festsalen
Hvad siger ECERS-3 om kvaliteten af danske daginstitutioner?
UDSKUDT - NY DATO OPLYSES SENERE - NCS/DPU og Akademi for pædagogiske test og evaluering inviterer til seminar tirsdag den 14. april kl. 16-18, Campus Emdrup
tir 28 apr
09:00-16:15 | Preben Hornung Stuen, Studenterhusfonden, Fredrik Nielsens Vej 4, 8000 Aarhus C
KONFERENCEN ER UDSKUDT - Bæredygtig pædagogik
Hvordan kan vi skabe en bedre og mere bæredygtig verden? Blandt politikere, i medierne og blandt borgere er det tidens mest presserende spørgsmål. Også på daginstitutionsområdet er der en markant interesse for at drøfte og iværksætte initiativer, der kan skabe en mere bæredygtig verden for landets yngste medborgere lige fra maden til pædagogikken. På konferencen vil en række pædagogiske forskere, beslutningstagere fra kommunerne og praktikere fra institutionerne og pædagoguddannelserne give deres svar på de spørgsmål og på mange flere.
ons 29 apr
09:30-15:15 | Tåsingegade 3, 8000 Aarhus C, Bygning 1441, Lokale 010
Systemteoriens aktuelle position i dansk uddannelsesforskning
SEMINARET ER UDSKUDT TIL SENERE PÅ ÅRET - NCS/DPU og UCL inviterer til seminar om systemteoriens aktuelle position i dansk uddannelsesforskning i Aarhus, d. 29. april 2020
man 18 maj
09:30-16:00 | Aarhus University, Nobelparken, Building 1483, Room 444
Designing and conducting Mixed Methods research in education and pedagogy
THE COURSE HAS BEEN POSTPONED UNTIL LATER THIS YEAR - This is the second of three mixed methods courses arranged by NCS, Aarhus University. Lecturer: Morten Frederiksen, AAU
tir 19 maj
09:30-16:10 | Nobelparken, Aarhus, Bygning 1485, Lokale 105
Tværprofessionelt samarbejde og lavt præsterende drenge i skolen – muligheder og begrænsninger
KONFERENCEN ER UDSKUDT - Konferencen er arrangeret af DPU og NCS - Nationalt Center for Skoleforskning. Den præsenterer resultaterne af en ny undersøgelse af skolepædagogers arbejde med lavt præsterende drenge.