Publikationer

Publikationer

På denne side kan du finde en oversigt over publikationer der er udgivet af NCS og tilhørende projekter.

Empirisk skole- og dagtilbudsforskning - Rapport serie fra NCS

2017


Empirisk skole- og dagtilbudsforskning NCS #1 2017
Portræt af elever med særlige behov
Niels Egelund, Thomas Nordahl, Ole Hansen, Pia Guttorm Andersen og Lars Qvortrup


Empirisk skole- og dagtilbudsforskning NCS #2
Fagligt lavt præsterende elever: Hvem får støtte?
Niels Egelund, Thomas Nordahl, Ole Hansen, Pia Guttorm Andersen og Lars Qvortrup


 

 

Publikationer 2018

Rapporter

Forskningskortlægning og -vurdering af skandinavisk dagtilbudsforskning for 0-6-årige i året 2016
Teknisk rapport fra Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning  


 

 

Videnskabelige artikler


When the kids conquered the kitchen: Danish Taste Education and the New Nordic Kitchen
Wistoft, K. & Qvortrup, L.

Gastronomica: The Journal of Critical Food Studies (in progress)


What is taste and how do we teach taste? Proposal of a didactics of taste
Wistoft, K. & Qvortrup L.

International Journal of Home Economics (in progress)


 

 

Publikationer 2017

Rapporter


Rammer for mad og måltider i skolen: en systematisk forskningskortlægning
Stovgaard, M., Thorborg, M.M., Bjerge, H.H., Andersen, B.V. & Wistoft, K.

København: Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. DCA Rapport, Nr. 101


Fagintegration i skolehaver: hvordan lægges grundskolens matematik, natur- og sprogfag ud i skolehaver? Hvordan inddrages skolehaveundervisning i fagene?
Christensen, J. & Wistoft, K.  

København: Aarhus Universitet, DPU.


 

 

Videnskabelige artikler


ECERS-3 og kvalitetsvurdering i dagtilbud i Danmark
Torben Næsby

DOI: https://doi.org/10.17896/UCN.cepra.n22.260

Resume:  Vi har et problem med, at vi herhjemme generelt antager at have en god kvalitet i dagtilbud. Vi ved bare ikke om det er rigtigt. God – i forhold til hvad?


Wellbeing and Social Relations in School Gardens: The case of the Gardens for Bellies food and environmental education program
Wistoft, K. & Dyg, P.M.

Environmental Education Resarch (accepted, in press)


A distinction of two discourses concerning wellbeing 
Wistoft, K. & Qvortrup, L.

MOJ Public Health 6(2)


 

 

Øvrige


Tradition and innovation in Danish children's cookbooks
Wistoft, K.

Abstract at ARAHE, Tokyo, Japan


Taste didactic reflection theory: a reflection model of taste dimensions for taste education
Wistoft, K. & Qvortrup, L.

Abstract at the conference Stop Making Sense, Philadelphia, USA.


Madpakken er vigtigste energikilde til leg og læring på en lang skoledag
Wistoft, K. & Vinther, S.L.

Jyllands-Posten, Indblik, 15


Hvad er smag, og hvordan underviser man i og med smag?
Qvortrup, L. & Wistoft, K.

I Leer, J. & Hedegaard, L. (red.), Perspektiver på smag, pp. 109-130.
Odense Syddansk Universitet. Smag - skriftserie om smag, Nr. 6.


Giv dit barn et sundt forhold til mad og krop 
Wistoft, K. 

I K.S. Viladsen (red.), Madglæde for børn (s. 10-13). København: Carlsen.


Dimensions of taste qualifying didactic reflections on home economics education
Wistoft, K. & Qvortrup, L.

Abstract fra ARAHE, Tokyo, Japan.


Da børnene erobrede køkkenet
Wistoft, K. & Qvortrup, L.

Weekendavisen, 4. august 2017