07.05.2018 |

videnskab.dk bringer artikel om ny rapport fra Program fra Læringsledelse

08.03.2018 |

Forskning i dagtilbud: Danmark sakker bagud i forhold til Norge og Sverige

De skandinaviske lande forsker stadigt mere i dagtilbud, men ikke i samme grad. Hvor alle tre lande i 2006 publicerede næsten det samme antal studier, ligger Danmark i 2016 markant lavere end Norge og Sverige. Det fremgår af en ny rapport fra Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning ved DPU, Aarhus Universitet, der kaster lys over udviklingen…

10.01.2018 |

Exploring School Culture

Nyt forskningsprojekt under NCS, der undersøger betydningen af skolekultur på social- og kønsulighed mellem elever.

04.10.2017 |

Computerspil skal klæde elever på til fremtiden

40 danske skoler får nu mulighed for at deltage i et forskningsprojekt, der sætter fokus på at øge elevernes motivation og styrke deres kompetencer ved at inddrage spilredskaber som Minecraft eller Scratch i undervisningen. Innovationsfonden investerer 9,8 mio. kr. i projektet, som har et samlet budget på 16,7 mio. kr.

22.06.2017 |

Hver femte skoleelev får støttende undervisning og trives dårligt

En ny rapport fra NCS ved DPU, Aarhus Universitet viser, at ca. hver femte elev har udfordringer i forbindelse med deres skolegang og modtager støttende undervisning. Alligevel har mange elever stadig store vanskeligheder – fagligt og socialt.

Viser resultater 1 til 5 ud af 16

1 2 3 4 Næste

fre 08 jun
13:00-15:00 | Lokale 344, Bygning 1483, Nobelparken, Jens Chr. Schous Vej 4, 8200 Aarhus N
Reducing the Achievement Gap between Students of High and Low Socioeconomic Status
Et seminar i Nationalt Center for Skoleforsknings seminarrække om School Effectiveness ved Simon Calmar Andersen, Trygfondens Børneforskningscenter, AU
man 13 aug
10:30-16:00 | Nobelparken, Jens Chr. Skous Vej 4, Bygning 1481, lokale 262
Interaktiv workshop i grundlæggende kvantitative dataanalyser
"Sjov med statistik" - workshop i statistik med særligt fokus på test og måling af pædagogiske fænomener. Afholdes i Aarhus 13-15 august 2018.
tor 04 okt
08:45-17:00 | Danish School of Education, Tuborgvej 164, 2400 Copenhagen
Conference: Improving Schools through an international outlook
OECD plays an important role in educational policy and educational practice. The aim of the conference is to throw light on OECD’s ongoing research and development projects within education and on the recommendations that come from the organization. The focus of the conference is on student learning and teacher capacity.